Rinocéroszpulykatevezsiráf

Hogy miért ez? Mert sok állatságot hordok össze, ami néha fáj, mint egy rinocéroszrúgás, gusztustalan, mint a pulyka csőréről lelógó izé, olykor púp mások hátán, de az is lehet, hogy kiemelkedik a tömegből, ahogy a zsiráf teszi...:D Mindenesetre sokszor nagyon tud fájni

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mert jobb nem jutott eszembe: CÍM

2011.10.14. 13:57 rinoceroszpulykatevezsiraf

 Az átverés(ek)

Ismét olvastam egy cikket, hogy külföldi munkavállalókat, de legalábbis próbálkozókat vertek át. A rengeteg pofon után még mindig ilyen naivak vagyunk? Vagy a mai világban az emberekben túlnő a mazochizmus, és azt élvezik, ha nemcsak a pénztől, de a becsületüktől és a tartásuktól is megfosszák őket? Persze, mindenki szeretne jól, anyagi biztonságban élni, és sokan hiszik azt, hogy ezt csak egy másik országban tehetik meg. Ezért utána sem néznek, hogyan működik például egy EU-tagállamban a munkavállalás. Hirdetésekre jelentkeznek, majd kifizetnek többtízezer forintot mindenféle jogcímen, aztán csodálkoznak, hogy se munka, se pénz, se jólét se semmi. Múlt héten a vasútállomáson szólított le egy román állampolgárságú magyar férfi, akit jobb élet reményében Ausztriába utaztattak. Csak ott szembesült, hogy nyelvtudás nélkül még haza is alig tud menni, munkája nincs, a pénze elfogyott,és egy ismerőse sincs, aki segíthetne neki. Még a vonatjegyet sem tudja kifizetni. Azt tanácsoltam, keresse fel a rendőrséget, vagy a konzulátust, ha pénzt nem is adnak, legalább a hazautazásra kínálnának neki valamiféle alternatívát, de ha mást nem, a családját felhívhatja. De térkép híján még ez is problematikus. Érdekes módon a férfi nem lejmolt, nem kért senkitől semmit, csak valakit keresett, aki Budapestre utazik. Nem én voltam az.

Amelie és Theresie

Az elmúlt 3 hétben 3 alkalommal voltunk Bécsben uszodában. Az Amelienbad a '20-as évek közepén épült, a második világháború után újjáépítették, ugyanis az épület akkor súlyosan megsérült. Kimondhatatlanul szép. Szerintem sokan nem úszni, hanem gyönyörködni járnak ide. Össze nem mérhető a győri Sátras uszival. Igaz, az egy teljesen más kategória. Itt egy kép az épületről:

Tegnap is itt voltunk, épp egy hidrobic (vízi aerobic) edzésbe csöppentünk bele. Nagyon mókás volt, bár a hölgy, aki a medencén kívülről irányította a feladatokat, inkább csak szórakoztatta a népet. Teljesértékű edzésnek azért ezt nem mondanám.

 

A másik usziban kedden voltunk. Ez a Theresienbad, ami szintén háborús veterán. Igaz, ezt csak az '50-es években építették újjá. Jellegzetessége a falon látható mozaikdíszítés.

Bár a sportmedence kisebb, előnye, hogy kevesebben látogatják, főleg azért, mert ez a hely inkább nyáron népszerű. A lakásunkhoz viszont ez esik közelebb, így elkerülhetjük a kocsikázással járó legnagyobb kellemetlenséget, a parkolókeresgélést.

Az egyetlen dolog, ami nem igazán tetszik, de valójában ez a győri sátrasban sincs másképp, úszás után nem lehet rendesen lezuhanyozni, mert csak a medencékhez van zuhany, és az is csak arra szolgál, hogy ne felhevült testtel ugorjunk a vízbe. Ami viszont Bécsiek előnye, hogy mindegyikben lehet szaunázni, és bizonyos napokon késő estig is nyitva van. Szóval aki bécsben jár és szeret pancsolni, bőven válogathat, és a jegyárak sem merítik ki a pénztárcát. 

 

képek forrása: wien.at

Szólj hozzá!

Címkék: bécs uszoda ügyintézés

A bejegyzés trackback címe:

https://rinoceroszpulykatevezsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr273302824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása