Rinocéroszpulykatevezsiráf

Hogy miért ez? Mert sok állatságot hordok össze, ami néha fáj, mint egy rinocéroszrúgás, gusztustalan, mint a pulyka csőréről lelógó izé, olykor púp mások hátán, de az is lehet, hogy kiemelkedik a tömegből, ahogy a zsiráf teszi...:D Mindenesetre sokszor nagyon tud fájni

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Parkolópályán

2012.03.14. 21:23 rinoceroszpulykatevezsiraf

A grószstadtban meg kell küzdeni a parkolóhelyekért. Nincs ám havajdizsinapszemüveg, oda állsz, ahova tudsz, ha mázlid van, szabályosan, kijelölt parkolóhelyre. Itt vérre megy a játék, igazi streetfighter-harcosok küzdenek az életben maradásért. Nemrégiben majdnem engem is megvertek, mert bátorkodtam néhány másodpercig útonállni. A csávó azonban nem tudta, hogy amolyan amatőr pókember vagyok, ergo a középső ujjamat én is tudom használni. Tudom, csak nem akarom. Ő használta az övét, de kitartottam, nem alacsonyodtam le a szintjére.

Bécs úgy néz ki, hogy vannak utcái, amik még a monarchia alatt épültek, a házak ugyan megmaradtak, sőt, a köztük lévő távolság is. A járgányok száma azonban a civilizáció hatására megsokszorozódott. Így utca van, csak hely nincs. Nem akarok történelemről, főleg nem az ipari forradalomról hadoválni, tudjuk, mi lett a vége, elfogytak a parkolóhelyek. Ennek isszuk most mi is a levét. Mert van, hogy órákig keringünk, míg végre találunk olyan szabad placcot, ami nem büntethető.

Mi ingyenes kerületben lakunk, itt nem kell fizetni, hogy megállj az autóval, de van olyan városrész, ahol viríthatod a kő kemény ajrót, mert különben perkálhatod a nem kis összegű büntetést.  Március elsejével a Bécsi Közlekedésért Felelős Vállalat felemelte a parkolójegyek árát, nem kis kavarodást okozva ezzel az autózóknak. Most úgy áll a helyzet, hogy félóra parkolásért fizetsz 1 eurót. Gondold el: üzleti tárgyalásra mész a belvárosba. Fontos ügyeket intézel, így minimum 3-4 órát bent időzöl. De nem teheted, mert a fizetős parkolóhelyen mindössze két órát lehet állni. Függetlenül attól, hogy te mindezért kifizetted a 6-8 eurót, meg kell szakítanod a tárgyalást, kibattyogni a kocsihoz, és átállni egy másik parkolóhelyre. 

Persze az áremelés nemcsak a plusz kiadást jelent a nagyvárosban autózóknak. A bécsi városvezetés ennél nagyobb ökörséget nem is tehetett volna. Azzal, hogy a hónap elejére időzítették az áremelést, mindössze annyit értek el, hogy elintézték, hogy a Wiener Linien alkalmazottai  idejekorán a pszichiátriára kerülnek. A hó eleji bérletvásárlás mellé biztos hiányzott a dolgozóknak a régi parkolójegyek cserélgetése. Ugyanis a megmaradt, occsóbb parkolójegyekkel három dolgot művelhetsz:

1. bemész a Wiener Linienhez és visszacseréled ott,

2. keresel olyan trafikot, ahol ezt elvégzik (nem fogsz sokat találni, nekem elhiheted),

3. kidobod a kukába, mert azzal már úgysemnem parkolhatsz.

 

A legtöbben valószínűleg az első lehetőséget választották, és megküzdöttek a kilométeres sorral, hogy átváltsák régi parkolójegyüket.

Egyébként Ausztriákiában nincsenek parkolójegy-kiadó automaták, elfelejtheted a jóvilágot, trafikban kell vásárolni kis színes lapocskákat, amiken neked kell jelölni, mikor, meddig állomásozol a parkolóban. Mindezt félóránként egy euróért. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rinoceroszpulykatevezsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr804313788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása