Rinocéroszpulykatevezsiráf

Hogy miért ez? Mert sok állatságot hordok össze, ami néha fáj, mint egy rinocéroszrúgás, gusztustalan, mint a pulyka csőréről lelógó izé, olykor púp mások hátán, de az is lehet, hogy kiemelkedik a tömegből, ahogy a zsiráf teszi...:D Mindenesetre sokszor nagyon tud fájni

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Amikor lefagy a windóz...is

2012.02.14. 22:46 rinoceroszpulykatevezsiraf

  Most, hogy laza két hete beköszöntött az igazi tél, szinte mindenki húzza a seggét, hogy ő bizony azt a "legyen már tél" kijelentést nem is úgy gondolta, mert azért mégiscsak meleget akar, de essen a hó is, maradjon fehér, ne legyen koszos, meg pisis, ésatöbbiésatöbbi... Persze a több mint 14 napja tartó mínusz 15 fokot senki és semmi nem bírja elviselni, legfeljebb a forraltbor-, a takaró- kesztyű- sál- és sapkaárusok. Szerintem ember vagy inkább yeti legyen a talpán, aki képes a mínusz 30 fokban élni, lélegezni, asszimilálódni és nem tüdőgyulladást kapni.

 

Még Daniel is, (igen, az a bizonyos) aki valahonnan 2000 méter magasságból jött (mégsem repülő) is megjegyezte a minap, hogy érzi a kezén, hogy le van dermedve. Tudni kell róla, hogy nem fázós. De amikor én azt mondom, hogy ő nem fázós, nem úgy értem ám, hogy elviseli a nulla fok feletti hőmérsékletet. Az én testemben már réges régen darabosra fagyott a vér, Mr. ékezetnélküli akkor is csak azt érzi, hogy esetleg fel kéne venni egy pulóvert. 

Zajlik

 

Ebben az átdidergetett időszakban aztán mi is felbuzdultunk, gondoltuk meglessük a Duna zajlását, mert itt Bécsben aztán minden van, sejteni lehetett, hogy akkor Dunazajlás is lesz.

 

 

Felültünk az Úbánra, és Bonyi javaslatára kidöcögtünk a Donauinselig. Na és akkor itt egy kis magyaráznivaló: Ki is valójában Bonyi? Nos ő az a nemceleb, aki a magyar blogkultúrában Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc (meg mostmár Matolcsy György bácsi) után a legtöbbet szerepel. A különbség közte és az említett politikusok között csak annyi, hogy Bonyi nem annyira politizálós, valamint a társasága is sokkal inkább elviselhető, mint OV vagy GYF.

 

 

Na de most már kanyarodjunk csak vissza a Donauinselre! Még a metrón megpislantottunk két nénit, akik kissé furcsán mutattak a szövetkabát alá bújtatott pufikabátban és a dupla sapkában, de mi gondoltuk, ennek is oka van. Volt. Ugyanott szálltak le, ahol mi, és valószínűleg ugyanarra voltak kíváncsiak, mint mi. Csakhogy a várt látvány nem jött el.

 

 

Viennában nagy a folyó sodrása, nem volt teljesen befagyva, de mégcsak jégtömbök sem úszkáltak igazán. Csupáncsak a sziget egyik felén, de azok is inkább egy helyben várakoztak. Nem tudom, mire. Talán olvadáspont körüli hőmérsékletre. Mindenesetre így is lehetett nézelődni, igaz, a mínusz 20 fok körüli hőmérsékletben többször ráfagyott a kezem a fényképezőre, még jó, hogy legalább a fotoapparat fagyálló volt, ha már mi nem is.

 

 

Mindez még a múlt héten történt, és én azóta sem tudtam meg, hogy milyen látványt nyújt egy zajló folyó. Valószínűleg Osztrákia fővárosában erre nem is nagyon lesz lehetőségem, vagy legalábbis nagyobb az esélyem, hogy igazi yetivel találkozzak. Én meg tavaszig kortyolom a fagyállót, hátha az segít, és közben várom, hogy olyan impulzus érjen, amiről nektek is beszámolhatok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rinoceroszpulykatevezsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr474106059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása