Rinocéroszpulykatevezsiráf

Hogy miért ez? Mert sok állatságot hordok össze, ami néha fáj, mint egy rinocéroszrúgás, gusztustalan, mint a pulyka csőréről lelógó izé, olykor púp mások hátán, de az is lehet, hogy kiemelkedik a tömegből, ahogy a zsiráf teszi...:D Mindenesetre sokszor nagyon tud fájni

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jesszus!!!!

2011.12.25. 18:25 rinoceroszpulykatevezsiraf

A Karácsonyt lehet szeretni és gyűlölni. Ez ilyen. Na és persze lehet semlegesnek tekinteni, ha egyszerűen nem veszünk tudomást róla. Ezt meg elég nehéz, tekintve, hogy Advent környékén mindenki meghülyül, és csak az ajándékbeszerzés, a bejglirecept, meg a fenyőtüske jár az agyukban. Idén a nagybevásárlás nekem is okozott fejtörést, bár nem az ötletek hiánya, sokkal inkább a logisztika miatt. Szeretek a rokonságnak meglepetést okozni, de tesó esetében pölö ez elég nehéz, mert annyira ráér, hogy tud ilyeneken gondolkodni. Jelentem 2011-ben olyan ajcsit kapott, amire egyáltalán nem gondolt. A családunkban egyébként már az sem számít meglepőnek, ha a kerti növényeket random magamra aggatom, és körbefutkározok a lakásban. Viszont idén szerettem volna valami igazán bécsit is hazavinni, de szmogos tüdőn kívül mást nem igazán sikerált. Annak azért örülök, hogy az Osztrák főváros 3 karácsonyi falvának mindegyikét bejárhattam, és tudtam bögrét is szerezni, meg lemeozni, melyik hogy teljesít, kvázi ki tudja-e elégíteni már-már teljesíthetetlen igényeimet. 

Rathausplatz - a gigamega

...és a legkevésbé meggyőző. Nekem ez a vásári forgatag kissé olyan volt, mintha egy 3 négyzetméteres liftbe próbálnánk beletömöríteni egy iskolányi farsangozó gyereket. Itt minden van; játékok, fenyődíszek, giccses kopogtatók, hűtőmágnesek, forralt borosok, Karácsonyt nem ünneplő küffődi nézelődők, puncsoló-pancsoló alkeszok, csövesek és kiabálva szemetelő igénytelen jöttmentek. A vásár maga szép, bár fogalmam sincs, miért volt az egyik fa teletűzdelve szivecskékkel, de ezt is majd valami okos tutira megmagyarázza. Ami biztos, a leghíresebb és leghangosabb a Rathausplatz.

 

Altwiener Christkindlmarkt - a bevásárlóutca mögé bújva

Ezt a vásárt múzeumok fogják közre, közel a Mariahilferstrasse, szóval lehet pénzt is költeni, meg nézelődni, meg azért még idegbajt kapni is. A vásár szép, főleg, amikor a sötétben a faházakat körülölelő épületeket is megvilágítják.

Szubjektív önkifejezéssel azt mondhatom, szuperjó, hogy nem tolong itt mindenki, és az is tetszik, hogy az építmények között a már nem szomjas nézelődőknek is van elég hely.

 

Schloss Schönbrunn - a best

Nem kell romantikusnak lenni ahhoz, hogy megszeressük a vásárt, de tény, a szivecskékben gondolkodók biztos erre szavaznának, már csak a forgatagot közrefogó kastély és a lovaskocsik miatt is. Ki itt belépsz... táthatod a szádat, ennél ízlésesebb, hangulatosabb karácsonyi vásárt még nem láttam.

Itt is lehet jókat enni meg inni, de nincs agyongiccselve, napfényesre világítva a kastély, nem nyomorognak-toporognak a turisták, nincs szemét, és ugyanazokat a drága termékeket lehet megvásárolni, mint a többi helyen. Ja, és hiába a Rathausplatz domború bögréje, a Schönbrunni karácsonyi pohár volt idén az összes közül a legszebb.

 

 

Figyelem, közszolgálati közlemény következik!

(Kettő is, ha egy nem lenne elég) A képeket a telómmal készítettem, próbáltam jéggé fagyott kezeimmel remegésmentes alkotásokat varázsolni, ez sikerült a sötétben. Bocsi! :D                        A másik a lájkokkal kapcsolatos! Azokat nem én szedem le, de nem ám! Örülök, ha nyomkodtok, és szeretném, ha megőriznétek eme jó szokásotokat. Sajnos valami Facebook-hiba miatt időközönként eltűnnek-feltűnnek a "Tetszikek", remélhetőleg a Cukorhegyen túl most már összeszedik magukat és orvosolják a szakik a hibát! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rinoceroszpulykatevezsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr493495080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása