Rinocéroszpulykatevezsiráf

Hogy miért ez? Mert sok állatságot hordok össze, ami néha fáj, mint egy rinocéroszrúgás, gusztustalan, mint a pulyka csőréről lelógó izé, olykor púp mások hátán, de az is lehet, hogy kiemelkedik a tömegből, ahogy a zsiráf teszi...:D Mindenesetre sokszor nagyon tud fájni

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jön a hideg, ugrás a melegvízbe

2011.11.26. 15:51 rinoceroszpulykatevezsiraf

 Tegnap egy újabb bécsi uszodát vettünk célba. Lőttünk, eltaláltuk. Valószínűleg ez azért van, mert jó a célzóvizünk. Ezúttal egy, a zvölften becirktől (ebben a kerületben lakunk) vagyis a dallamos és hangzatos mejdlingtől kissé távolabb eső állomás volt a célpontunk, mivel előtte a -sosemtudomhogykellkiejteni - Handelskaion állomásoztunk. A tüzérség vállára vette fegyverzetét (úszóruci, törülködzző, szemüreg), és kivonult a terepre. Ebben az uszodában se nem túl nagy, se nem túl mély a lövészárok, de attól persze nem kell tartani, hogy az ember beveri a térdét sportolás közben csak azért, hogy helyet biztosítson az úszás néven elhíresült kalimpálásnak. Ráadásul tegnap nem is tűnt túlzsúfoltnak, ami azért is jó, mert nem kell senkit lerúgni vagy fejbecsapni a hadgyakorlat közben. Mert ugye a vízben nem a legszerencsésebb egymásnak sérüléseket okozni. A pancsolda, amiben voltunk a Brigittenauer csarnokuszi volt, ami bár nem a legmodernebb és legelegánsabb, de nagyon kellemes a légköre, és szerintem elég praktikusan van elrendezve. Sok uszodában ugyanis a sportolás utáni zuhanyzás nem a legkényelmesebben van megoldva. Itt viszont nyugodtan le tudja mosni magáról az ember gyereke a klórszagot. A hadgyakorlati állomás így néz ki belülről: 

 Ami engem igazán megfogott, az nem az az úszómester volt, aki úgy nézett ki, mint Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó bajszos-diétás hasonmása (bár kétségkívül ez a felfedezés is okozott nekem néhány boldog másodpercet), hanem az a melegvizes üldögélő, ami a sportmedence mellett, egy elzárt részben van. Nagyon jó ötletnek tartom, mert nem szeretek fázni, és gizdaságomra való tekintettel ez gyakran előfordul, amikor a hidegben áztatom magam. Egyébként az usziban nemcsak hadgyakorlatozni (sportolni) lehet, de a hely kiváló teret biztosít babaúszásnak is, sőt, erre egy külön medence is van. Ráadásul női, férfi és családi öltöző, és a bécsben már jól megszokott csuklóra erősített kulcsos rendszer. Természetesen itt is az egységes jegyárak uralkodnak. 

 

képek forrása: wien.at

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rinoceroszpulykatevezsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr213413281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása